lördag 6 februari 2010

24H RACE i Malmö

Malmö Kanotklubb inbjuder alla intresserade till 24 timmars oavbrutet paddling 24. - 25. april 2010.
bara att lasta kajakkerne och åka till Malmö för en riktigt seg säsonstart

När det är så kallt att det varken går paddla eller bygga då får man lite konstiga ideer när man står på gymmet...

Som flera säkert upptäckt så finns en rätt ambitiös blogg med namnet motionspaddling, där Bloggens författare Lars eriksson har fostrat ideen med netrejs - att man när som helst hur ofta som helst, var som helst kan köra sin egen tävling och sedan maila in resultatet - till en början var det 1 mil som gällde, men sedan bollades ideen fram att även 10 mil och 24 Timmar skulle räknas.

Ett gäng i klubben och jag har beslutat att acceptera utmaningen och arrangerar därför att köra tillsammans på ovannämda datum.  Malmö Kanotklubbs långfärdssektion inbjuder altså alla som vil försöka se hur långt dom hinner på ett dygn... (rekordet ligger på just över 24 mil)

Vi tänker köra från klubben kl 08:00 på Lördagen och sluta Söndag morgon kl. 08:00 Klubbhuset är abonnerad till tävlingen hela helgen. och alla faciliteter är altså öppna att användas för alla anmälda från fredag kväll till söndag kväll. Det går altså både att sova och duscha samt använda klubbhusets andra utmärkta faciliteter.

tills vidare finns 6 - 7 stycken från MKK som kör samt några stycken från Göteborgstrakten som kommer ner, herunder Leif Jägerbrand som arrangerar Orust runt tävlingen. Vi kör för övrigt samma upplägg som på Orust Runt - Inga funktionärer, Inga anmälningsavgifter, inga regler, inga klasser. På andra sidan garanterar vi ingen överflödig service, men däremot garanterar vi att detta kommer bli himla roligt. Vi kör på Malmö kanal som ger optimala förutsättninger för att kunne köra långt ostörd av vågor och vind, Det kommer bli oerhört publikvänligt, och kanalen är ganska vel belyst på natten. Där finns möjlighet att göra "pit stop" i klubbens anlägning som ligger ner till kanalen mitt i Slottsparken, både för toalettbehov, att sova en stund om man inte pallar längre eller bara för en fika. Välg själv om du vill paddla lugnt och mysigt eller om du vill tävla stenhårt...och i vilken kajakliknande farkost som helstAnmälan sker till mig på froeslee@gmail.com och jag svarar gärna på frågor också.
Välkommen!

4 kommentarer:

 1. Då får man bara hoppas det här j-vla ish-lvetet släpper i kanalen nån gång, så man kan komma igång med träningen. Det vore ju önskvärt med mer än 24 timmars paddling totalt i år, innan man ställer upp..

  SvaraRadera
 2. Ser verkligen fram emot denna utmaning och event.Detta är precis vad som behövs efter en nästan paddellös vinter.
  Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att fira sin födelsedag!
  /Nicke

  SvaraRadera
 3. Hej, allesammans. Klart intressant det här. Vi paddlar K2:a och undrar följdaktligen om det är att lägga upp sin egna 24 timmars och sedan bokföra distansen? Typ ungefär som Svenska Kryssarklubben och deras 24 timmars segling.
  Behöver mer information om upplägget bara, annars är vi redan på väg till Malmö.

  SvaraRadera
 4. Hej Mikael. Du börjar 08:00 på Lördagen, slutar söndag 08:00, Vad du gör däremellan är upp til dig. Du antigen paddlar eller vilar,men tiden går även när du är på Toalett eller sovar. Söndag morgon precis 08:00 räkner vi antallet varv på kanalen +antallet pistop till klubben (klubben är en avstikkare på 2x400 meter ungefär) och den som hunnit längst vinner. Vid start får alla en varv + pitstop multiplikationstabell att kryssa i, så man inte räkner fel under loppet (vi kommer nog upp på iallafal 30 varv på kanalen + kanske 5 avstickare till klubben. Kan vara svårt att hålla räkningen... (särskilt när man inte sovit alls). Hoppas vi ses d. 24 april.

  SvaraRadera